Dit is een verrassend lekker recept voor een vla die je als ontbijt of tussendoortje kunt eten. Lekker om met vers seizoensfruit te combineren. Ik maak ‘m vaak.
Ingrediënten
- 1 kopje chia zaadjes
- 3 kopjes amandel ‘melk’ (of een andere plantaardige drank)
- 3 lepels agave- of ahornsiroop (naar smaak, mag ook meer of minder)
- vanille essence
- naar wens: scheutje rozenwater of oranjebloesemwater
- grote lepel raw cacaopoeder
- eventueel vers fruit om te garneren
Bereidingswijze
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe en roer nogmaals goed. Zorg dat er geen klontjes zijn.
Laat het stijf worden. Na ongeveer 10 minuten is het klaar.
Je kunt het ook de avond tevoren maken.
Garneer naar wens met vers fruit.
Deze chia-chocoladevla zit boordevol ijzer, calcium en antioxidanten. Gezond genieten dus.