Een prachtig paars gekleurd ontbijt of zo maar een lekker hapje tussendoor. Helemaal Rambam-proof natuurlijk en heel erg gezond.
Ingrediënten
- 1 kopje chia zaad
- gemalen kaneel en/of kardamom, hoeveelheid naar eigen smaak
- 3 kopjes ongezoete plantaardige ‘melk’ (bijv. amandelmelk)
- handjevol blauwe bessen, vers of diepvries
- agave- of ahornsiroop, hoeveelheid naar smaak
Bereidingswijze
Doe de losse ingrediënten in een kom en roer door.
Verwarm de plantaardige melk en doe hier de (bevroren) blauwe bessen bij. De melk krijgt een mooie paarse kleur.
Voeg de natte ingrediënten aan het droge mengsel toe. Roer goed zodat er een massa ontstaat zonder klontjes.
Laat de vla dik worden. Dit duurt minimaal 10 minuten.
Je kunt de vla ook de avond tevoren maken. Dan hoef je de melk niet te verhitten.
Zowel blauwe bessen als chia-zaad zitten vol antioxidanten, vezels en mineralen. Geniet met iedere hap van je smakelijk gezonde vla!