Dat simpel zo lekker kan zijn bewijst deze soep. Met slechts enkele ingrediënten en een paar luttele minuten bereidingstijd heb je een gezond Rambam-proof soepje op tafel.
Ingrediënten
- kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 courgette in stukjes gesneden
- 1 stuk prei in stukken (ik nam het groene uiteinde)
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje (biologisch)
- zout en peper naar smaak
- kruiden om te garneren
Bereidingswijze
Smoor de ui lange tijd langzaam in een pan in een beetje olie tot hij glazig is en begint te geuren. Neem hiervoor de tijd.
Voeg de knoflook, courgette en prei toe en bak alles even aan.
Voeg het water toe en laat de soep zachtjes koken tot ook de prei zacht is.
Los het bouillontablet op in de soep.
Pureer de soep.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Garneer als je wilt met fijngehakte kruiden, bijvoorbeeld dille, koriander of peterselie.
De courgette maakt het zo zacht en romig, mmmmm.
Eet smakelijk!