Is deze soep nu oranje of rood….? Rode paprika en rode linzen (die eigenlijk meer oranje zijn) en oranje wortel vormen de belangrijkste ingrediënten.
Een smakelijke en makkelijk te bereiden soep.
Ingrediënten
- kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 300 gr rode linzen
- 4 à 6 puntpaprika’s in stukken gesneden
- 1 grote winterwortel of het equivalent ervan in kleinere wortels, in stukjes gesneden
- 1/2 à 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 à 1/2 theelepel cayennepeper poeder
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje (biologisch)
- zout en peper naar smaak
- citroensap
- kruiden om te garneren
Bereidingswijze
Smoor de ui in een pan in een beetje olie tot hij glazig is. Neem hiervoor de tijd.
Voeg de knoflook, paprika, wortel, komijn en cayennepeper toe en roer alles goed door elkaar.
Giet het water erbij in de pan en laat aan de kook komen.
Voeg nu de linzen toe, roer alles door elkaar en laat de soep zachtjes koken tot de wortels en linzen zacht zijn.
Los het bouillontablet op in de soep.
Pureer de soep.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Garneer als je wilt met fijngehakte kruiden zoals koriander of peterselie.
Bon appetit!