Een super makkelijk en super voedend super smakelijk gerechtje.
Ingrediënten
- beetje kokosolie (of andere olie) om in te bakken
- ui in stukjes gesneden
- bos snijbiet in kleine stukjes gesneden
- 3 tenen knoflook, geperst of fijn gesneden
- 1 blik peulvruchten naar keuze
- 1 blikje kokoscrème (ca. 160 ml)
- 1 zure augurk
- peper en zout naar behoeven
Dat ik dit recept hier plaats is niet omdat het haute cuisine is, of anderszins spectaculair. Het is omdat ik het als voorbeeld zie voor een lekkere maaltijd die in een handomdraai klaar is en waarbij je met iedere hap aan je lichaam ervaart dat het je goed doet. Pure voeding die je lichaam voedt in plaats van vult.
Je kunt variëren met de groente en de peulvruchten. Ik had toevallig snijbiet, maar je kunt bijvoorbeeld ook spinazie nemen. Ik had pinto bonen in de kast staan, maar het lijkt me ook verrukkelijk met linzen of van die grote, witte lima- of boterbonen.
Bereidingswijze
Verhit de pan en doe de olie in de pan. Voeg de ui, de gesneden snijbiet en de knoflook toe en roer goed om.
Doe daarna de kokoscrème erbij en laat even sudderen.
Voeg tot slot de slordig uitgelekte peulvruchten toe en zorg dat alles warm wordt maar niet begint te koken.
Snijd intussen de zure augurk in stukjes.
Schep alles uit de pan in een kom, de stukjes augurk erbij, hussel doorelkaar en maal er wat peper en zout overheen.
Bon appetit!